Regionalne smaki na MPT

Autor: Redakcja serwisu www.codziennypoznan.pl foto.Hieronim Dymalski
REKLAMA

Miody wytwarzane w starym młynie, konfitury, wędliny bez polepszaczy i soi czy nalewki robione według tradycyjnych receptur nabyć będzie można na Targu Żywności Regionalnej i Ekologicznej.

To wydarzenie dla tych, którzy cenią sobie smaczną, dobrej jakości żywność, wytwarzaną w zgodzie z naturą, często tradycyjnymi metodami. Kupić będzie można między innymi warzywa i owoce, ryby, wędliny, sery, słodycze, przetwory, a także piwa i nalewki z różnych, nawet najdalszych zakątków świata. W wydarzeniu udział weźmie także Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, które na swoim stoisku promować będzie żywność, której nazwy zostały zarejestrowane w unijnym systemie jako Chronione Nazwy Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenia Geograficzne (ChOG) lub Gwarantowane Tradycyjne Specjalności

Komentarz został wysłany. Dziękujemy!
 Błąd: {{error}}
{{ comment.disabled == 1 ? '[Treść usunięta przez Administratora]' : comment.content}}
{{ comment.author}}, {{ comment.createdDate}}
{{comment.error}}
  • 1

Najpopularniejsze

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruch drogowy

REKLAMA
REKLAMA