Warsztaty kulinarne Forum Smaku, w redakcji codziennypoznan.pl

Top Chef Jakub Reszka oraz sommelier Maciej Sokołowski zapraszają na pokaz kulinarny połączony z warsztatami, który odbędzie się 22 listopada w siedzibie redakcji portalu codziennypoznan.pl w Starym Browarze.

Top Chef Jakub Reszka przygotuje mule w trzech odsłonach. Mule po francusku z białym wytrawnym winem, mule w pikantnej odsłonie w Meksykańskim styl podawane z charakterystycznym czerwonym winem, a na koniec mule z wędzonymi warzywami podawane z wybornym białym winem.  

Maciej Sokołowski zaprezentuje wina dobrane do tego rodzaju kuchni i smaków, wskazując na odpowiednie dobranie trunku do danej potrawy przeprowadzając krótkie szkolenie w tym zakresie. Wszystkie wina zapewnia winnica Młyńska 12.

Maciej Sokołowski zaprezentuje wina dobrane do tego rodzaju kuchni i smaków, wskazując na odpowiednie dobranie trunku do danej potrawy przeprowadzając krótkie szkolenie w tym zakresie.

Całość odbywać się będzie w murach redakcji portalu Codzienny Poznań znajdującej się w stylowych wnętrzach Starego Browaru, co dodatkowo pozytywnie wpływa na poczucie domowej i przyjaznej atmosfery na najwyższym poziomie kulinarnym. Redakcja wyposażona jest w profesjonalną kuchnię z niezbędnym wyposażeniem.

Spotkanie odbędzie się 22 listopada (piątek) o godzinie 19:00. Bilety dostępne są w cenie 150 złotych. By zapewnić najwyższy komfort uczestników i poziom pokazu z warsztatami, liczba miejsc jest ograniczona.