Gwiazdy sceny kulinarnej na targach Smaki Regionów

Syn Magdy Gessler – Tadeusz Muller – znany z promocji zdrowej, lokalnej żywności, laureaci ostatniej edycji programu Masterchef Polska: Ola Ngyuen i Laurentiu „Lorek” Zendiu, a także kucharze związaniu z danymi regionami, wystąpią na scenie kulinarnej targów Smaki Regionów.

To wydarzenie to nie tylko niepowtarzalna okazja, by spróbować tradycyjnych potraw, ale także zobaczyć, jak przygotowują je najlepsi kucharze. Nie zabraknie ku temu okazji, bowiem scena kulinarna w pawilonie 3A przez sobotę i niedzielę oferować będzie zwiedzającym najróżniejsze pokazy kulinarne.

Na miłośników wędlin i kiełbas czekać będzie Ogólnopolski Cech Rzeźników, Wędliniarzy, Kucharzy. Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego zorganizuje pokaz kulinarny z wykorzystaniem produktów tradycyjnych i lokalnych prezentowanych na stoisku Województwa Śląskiego. Połączenie tradycji i nowoczesności zaprezentuje na scenie kucharz Bartosz Gadzina.

Gościem zaproszonym przez Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego będzie Laurentiu Zediu „Lorek”, który przygotuje potrawy tradycyjnej kuchni mołdawskiej oraz rumuńskiej. Kucharz polskim widzom znany jest przede wszystkim z programu kulinarnego MasterChef Polska, w którym zajął drugie miejsce. Na scenie pojawi się także laureatka, Ola Ngyuen.

 

Ola przyjechała do Warszawy w wieku siedmiu lat. Choć pochodzi z Wietnamu uwielbia nie tylko kuchnię azjatycką, ale też włoską i polską. Popisowym daniem Oli jest zupa z węgorzami. Została najmłodszą zwyciężczynią programu MasterChef w Polsce. W programie dała się poznać jako znawczyni smaków Azji i Europy. Po wygranej rozpoczęła praktyki w restauracji Mateusza Gesslera. 

 

Kolejnym kucharzem, który wystąpi podczas targów Smaki Regionów będzie Tadeusz Muller, Miłość do gotowania odziedziczył w genach. Z wykształcenia psycholog, który na co dzień zajmuje się tworzeniem i wdrażaniem food conceptów.

 

Syn Magdy Gessler w swoim programie „Z gruntu zdrowo” udowodni, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Tadeusz pojedzie na pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy, a w swojej kuchni pokaże przepisy na dania, które będą prawdziwymi bombami witaminowymi.