Sanepid kontrolował żywność na Jarmarku Świętojańskim

Autor: A. Karczewska fot. MC archiwum
REKLAMA

W ostatnich dniach prowadzono kontrole na odbywającym się na Starym Rynku Jarmarku Świętojańskim. Pracownicy sanepidu wystawili mandaty za niewłaściwe przechowywanie nietrwałych produktów spożywczych.

Wysoka temperatura panująca w ostatnim czasie w Poznaniu zaniepokoiła wielu w kontekście trwającego Jarmarku Świętojańskiego. Nie jest bowiem tajemnicą, że sprzedawane są tam m.in. regionalne produkty spożywcze, w tym takie, które wymagają przechowywania w ciemnym i chłodnym miejscu.

Poznański sanepid przeprowadził w ostatnich dniach kontrole, które dotyczyły warunków sanitarno-higienicznych podczas przygotowywania i sprzedaży dań oraz artykułów spożywczych.

Pracownicy stacji sanitarno-epidemiologicznej sprawdzali m.in. bieżącą czystość, sposób eksponowania żywności i ich etykietowania, terminy przydatności do spożycia oraz warunki przechowywania żywności.

Skontrolowano 8 straganów i wystawiono 2 mandaty karne za niewłaściwe warunki przechowywania nietrwałych produktów spożywczych.

Komentarz został wysłany. Dziękujemy!
 Błąd: {{error}}
{{ comment.disabled == 1 ? '[Treść usunięta przez Administratora]' : comment.content}}
{{ comment.author}}, {{ comment.createdDate}}
{{comment.error}}
  • 1

Najpopularniejsze

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruch drogowy

REKLAMA
REKLAMA