Wege Festiwal w Poznaniu!

Już 25-26 maja będzie możliwość spotkania około 100 stoisk z najlepszą wege kuchnią, która specjalnie z tej okazji zjedzie się z całego kraju.

Roślinna kuchnia zaproponuje podróż po smakach całego świata. Pojawi się kuchnia indyjska, gruzińska, meksykańska, koreańska, a także wietnamska!

Na miejscu spróbujecie takich dań jak kolorowe hot dogi w chrupiących bułkach z warzywnymi dodatkami, chińskie pierożki z przeróżnymi farszami, chlebki gruzińskie, koreańskie gołąbki z kimchi, wegańskie burgery.
 
Na deser zaproponujemy czekoladowe brownie z fasoli, wegańskie kremowe serniki, tureckie tradycyjne, orzechowe baklawy oraz wegańskie lody!

Strefa gastronomiczna to nie wszystko co spotkacie na miejscu! Osoby pasjonujące się papierem, plakatem, hand madem, makijażem i wszystkim innym co wizualne, będą mieli okazję znaleźć coś dla siebie podczas towarzyszącej festiwalowi strefie Papierówka oraz EkoPiękno.

Szeroka oferta sprawi, że będzie to miejsce gdzie można spędzić dzień zapoznając się z produktami, które udowodnią, że bycie wege to nie tylko zmiany w sposobie żywienia.

Podsumujmy, na Wege Festiwalu znajdziecie:
– najlepszą kuchnię polskich wege restauracji i blogerów, przepyszne falafele, hummusy i wege burgery, wege odsłony domowych dań, zupy, kuchnie świata, desery, ciasta, ciasteczka,
– wyjątkowe przyprawy, przetwory i produkty pakowane,
– wyjątkową modę bez dodatków skóry i futra od młodych projektantów,
– książki, kosmetyki cruelty free oraz ekologiczne produkty dla dzieci.