Kuchnia afrykańska, hiszpańska, grecka czy ukraińska? Top Chef Jakub Reszka zdradza, co najbardziej smakowało poznaniakom

Top Chef i kucharz poznańskiej restauracji “Lavenda” odwiedził studio portalu codziennypoznan.pl. Jakub Reszka w wywiadzie opowiedział o swoim udziale w cyklu “Gotuj się na nowości”, gdzie w różnych miejscach miasta przygotowywał dania wraz z poznaniakami. Wyjawił, co podobało mu się najbardziej i jaki rodzaj kuchni trafił do serc poznaniaków. Najważniejsze w całej akcji było jednak to, że wydarzenie wsparło Drużynę Szpiku, a czteroletnia Ola otrzymała pieniądze na rehabilitację.

Jakub Reszka chętnie wspominał o pozytywnych emocjach, które towarzyszyły mu podczas gotowania z poznaniakami, ale przyznaje, że nie zabrakło odrobiny nerwów. Gotowanie dla ludzi w takich miejscach jak Stary Rynek czy KontenerArt było wyzwniem, z którym poznański Top Chef znakomicie sobie poradził.

Mieszkańcy Poznania z chęcią próbowali różnych potraw –  egzotycznej kuchni afrykańskiej, greckiej, hiszpańskiej i ukraińskiej.

Jakub Reszka wspomniał o ulubionej potrawie i swoim udziale w Top Chefie. Zdradził sekret programu i swoje emocje z nim związane. Czy jury było naprawdę takie srogie?