Mistrz smaku oraz wyjątkowy talent poznańskiej gastronomii – tak z pewnością można o nim powiedzieć. Poznajmy bliżej zwycięzcę konkursu – Marcina Borowczyka reprezentującego restaurację Blow Up Hall w Poznaniu. Kucharz zadebiutował w piątej edycji zmagań o tytułWielkopolskiego Kucharza Roku.
Konkurs kulinarny zawsze związany jest z dużą presją oraz emocjami. Na szczęście finał Wielkopolskiego Kucharza Roku skończył się dla pana Marcina najlepszym z możliwych scenariuszy, a najlepszą receptą do jego osiągnięcia było wsparcie rodziny:
Marcin Borowczyk czerpie z gotowania ogromną satysfakcję. Jak dodaje miłą częścią jego pracy sąpochwały, które zdarza mu się otrzymywać od swoich gości. Samo gotowanie uważa za sztukę i zdradza, jak warto się do niego przygotować zaczynając swoją kulinarną przygodę:
Zwycięzca konkursu będzie mógł w nagrodę wyjechać do Luksemburga jako obserwator The Culinary World Cup EXPOGAST, odbyć staż u wybranego członka jury konkursu oraz reprezentować Wielkopolskę w finale Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się w październiku.
Całą rozmowę Wielkopolskiego Kucharza Roku, z którym rozmawiała Luiza Gąszczyk znajdąPaństwo na portalu Codziennypoznan.pl. Zapraszamy na pełną kulinarnych smaczków rozmowę, w której nie zabraknie pikantnych szczegółów dotyczących pracy, na co dzień niedostępnej dla gości kuchni!