Targi odbywać się będą w dniach 23-26 września. To regularna impreza w Poznaniu, która skupia miłośników kuchni tradycyjnej. Jakość prezentowanych produktów, będzie potwierdzona certyfikatami. To okazja, by spróbować tradycyjnej i ekologicznej żywności – wyrobów przetworów i dań mlecznych, mięsnych, warzywnych, cukierniczych i piekarniczych.
Poza produktami ze wszystkich polskich województw, swoje stoiska będą mieli także przedstawicieli Niemiec, Turcji, Rumunii, Białorusi i Mołdawii.
Do planu imprezy wraca Scena Kulinarna, gdzie mistrzowie kuchni będą przygotowywać tradycyjne i regionalne potrawy. Będzie można na żywo obserwować ich pracę, a przygotowywane będą zarówno dania polskie jak i zagraniczne.
Nie zabraknie atrakcji dla najmłodszych zwiedzających, którzy w „minipiekarence” dowiedzą się, które zboża znajdują się w tradycyjnych wyrobach piekarniczych i jak wygląda tradycyjne wypiekanie bułeczek – każdy będzie mógł wrócić do domu z własnym wypiekiem.
W strefie edukacyjno-promocyjnej, dzieci dowiedzą się, dlaczego warto jeść warzywa i owoce i co jest tak wyjątkowego w tych produktach. Dodatkowo, na terenie targów dostępne będą gry, malowanki, zabawy i animacje dla najmłodszych.
Wstęp na Smaki Regionów jest bezpłatny. Targi czynne będą w godzinach 09:00-17:00.