Nie tylko szybko, ale i smacznie

Jednym z kluczowych elementów każdego wydarzenia, jest zadbanie o podniebienia uczestników. Wiedzą to także organizatorzy Gran Turismo Polonia 2016, którzy zapewnią niezwykle zróżnicowaną strefę gastronomiczną, a jednym z patronów medialnych został wywodzący się z Poznania i uznany w całej Polsce, magazyn kulinarno-lifestyle’owy Food&Friends.   

Wśród propozycji kulinarnych ma pojawić się ponad 40 punktów gastronomicznych serwujących piknikowe pozycje tj. prawdziwe burgery, czy frytki. Nie zabraknie także bałkańskiego grilla ćevapčići, a nawet wypiekanej na miejscu pizzy. Co ciekawe, oprócz możliwości skosztowania kuchni amerykańskiej, czy włoskiej, pojawi się także kuchnia meksykańska. Każdy będzie mógł też spróbować stworzonego specjalnie na GTP Lions Burgera, a zwolennicy prawdziwej polskiej kuchni, znajdą coś dla siebie dzięki marce Besos Magdy Gessler.

Dopełnieniem nietuzinkowej oferty gastronomicznej, będą stoiska z orzeźwiającymi napojami, takimi jak lemoniady, koktajle, czy smoothie. Osoby chcące nieco osłodzić sobie chwile spędzane na torze, będą mogły wybierać swoich faworytów spośród szerokiej oferty lodów naturalnych i włoskich, gofrów, a nawet waty cukrowej, których dopełnieniem może być wysokiej jakości kawa.