Koktajle inne niż wszystkie tylko w Fuego

Masło, lizak, rzodkiewka, sok z kiszonej kapusty? Drewno wiśniowe, biała cola, buraki, papryczka chilli? A może drink o smaku popcornu lub Vibovitu? Żaden składnik nie jest im straszny – barmani Fuego Cocktail Bar zrobią koktajl dosłownie na wszystkim.

Rafał Lunitz, Rafał Biełoszycki, Oskar Weręża, Aleksander Utowko, bo to o nich mowa są wyznawcami jakości, którzy obserwują światowe trendy alkoholowe. To właśnie dlatego w Fuego znaleźć można wiele rzadko spotykanych alkoholi w nietypowych połączeniach smakowych. Inspiracji szukają dosłownie wszędzie. Dzięki temu paleta aromatów w komponowanych przez nich koktajlach jest tak bogata. Obsługa codziennie studiuje tajniki towaroznawstwa alkoholowego i miksologii. Wszystko po to, aby zaskakiwać swoich gości podczas każdej wizyty.

Drinki przygotowywane są wyłącznie ze świeżych owoców, ziół i starannie selekcjonowanych dodatków (konfitur, herbat, własnej roboty syropów, infuzji alkoholowych i maceratów). Indywidualne podejście do każdego gościa sprawia, że oprócz podstawowej karty koktajli, dużą popularnością cieszą się mieszanki spersonalizowane i dostosowane pod gustów odwiedzających. Wystarczy powiedzieć obsłudze, jaki mamy nastrój, jakie smaki preferujemy a czego unikamy, aby po chwili otrzymać koktajl idealnie odpowiadający naszym upodobaniom.

– Uważamy, że każdy jest wyjątkowy, dlatego każdy zasługuje na napój ukierunkowany jego preferencjami. – podsumowuje Rafał Lunitz manager baru.