Concordia Taste nominowana do Hermesów

Restauracja znajdująca się w Concordia Design została nominowana do statuetki Hermes przyznawanej przez branżowy „Poradnik Restauratora”. Concordia Taste jako jedyna z Wielkopolski otrzymała nominację w kategorii „Restauracja ogólnopolska”.

O przyznaniu nominacji poznańskiej restauracji, zadecydowała kapituła konkursu.
W skład kapituły weszli: Tadeusz Olszański (publicysta, dziennikarz, krytyk kulinarny, autor licznych książek), Joanna Ochniak (inicjatorka projektu „Gastronomia na Obcasach” na rzecz wszystkich kobiet pracujących w branży gastronomicznej, przedstawicielka na Polskę klubu kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni, organizator szkoleń dla pracowników branży gastronomicznej w Unii Europejskiej,) i Beata Marcińczyk  (redaktor naczelna „Poradnika Restauratora”).

Hermesy to nagroda uznaniowa, jedna z najbardziej prestiżowych wyróżnień w branży gastronomicznej. Przyznawana jest w trzech kategoriach: Restauracja ogólnopolska, Osobowość Gastronomii, Restauracja Hotelowa. Przyznawana jest za wyski poziom usług, kreatywność a także wkład w polski świat kulinariów. Nominowani do nagrody są za wkład, jaki wnieśli w rozwój i popularyzację polskiej gastronomii, traktując przy tym swoją pracę jako pasję.

– Jestem miło zaskoczony nominacją do nagrody. Nagroda Hermesa jest jedyną nagrodą w branży restauratorskiej przyznawaną przez niezależne gremium wybitnych ekspertów. Jestem bardzo zadowlony, że restauracja Concordia Taste została doceniona i nominowana w kategori ogólnopolskiej, jesteśmy jedyną nominowaną restauracją z Poznania. Funkcjonujemy dopiero od roku, tym bardzej dostrzeżenie naszych działań i wysokiej jakości oferowanych usług  powoduje ogromną radosć – mówi Leszek Józefowski, manager restauracji Concordia Taste.

Hermesy zostaną przyznane po raz dziewiąty podczas uroczystej gali, która odbędzie się 16 maja w Poznaniu w Hotelu Sheraton.

Czytaj także:

Walentynki w kuchni, czyli przepisy Tomasza Purola z Concordia Taste