Wiosna w Twoim domu z MK Cafe

Gdy do naszego domu wpadają pierwsze promienie wiosennego słońca na naszych twarzach coraz częściej zaczyna gościć uśmiech. Znów chcemy cieszyć się życiem, zapominając o szarości. Budzimy się patrząc z optymizmem na to, co przyniesie nadchodzący dzień. Sięgamy wtedy po wyraziste, mocne espresso, które pobudzi nasze zmysły. Wieczorem zaś relaksujemy się przy łagodnym latte myśląc o kolejnych chwilach pełnych słońca. 

Dla tych wszystkich, którzy chcą żyć pełnią życia i cieszyć się niezwykłym aromatem kawy, marka MK Cafe stworzyła dwie nowe mieszanki – MK Cafe Espresso i MK Cafe Crema – idealne na wiosenne dni.

MK Cafe wychodząc naprzeciw tym,  którzy w kawie widzą coś więcej niż tylko szybki sposób na pobudzenie stworzyła dwie zupełnie nowe, innowacyjne mieszanki ziaren specjalnie z myślą o posiadaczach domowych ekspresów ciśnieniowych. Pierwsza zasada baristów mówi, że kawa powinna być świeżo zmielona tuż przed zaparzeniem. Kolejny krok do kawowej doskonałości to zastosowanie innej mieszanki do zaparzenia klasycznego espresso, a innej do kawy łączonej z mlekiem. Dopiero użycie odpowiedniej mieszanki pozwoli wydobyć pełnię smaku każdego rodzaju kawowego napoju.

MK Cafe Espresso i MK Cafe Crema to efekt współpracy MK Cafe z najlepszymi polskimi baristami, m.in. z Marcinem Rusnarczykiem – Mistrzem Polski Baristów. Przygotowane przez najlepszych ekspertów MK Cafe Espresso to kawa mocna, ciemno palona, o wyrazistym smaku, idealna do zaparzenia aromatycznego espresso, będącego jednym z najpopularniejszych porannych napojów. MK Cafe Crema to z kolei kawa jaśniejsza, łagodna i delikatna – doskonała do kaw z dodatkiem mleka –  cappuccino i latte macchiato, które zgodnie z wynikami badań przeprowadzonych przez MK Cafe, najczęściej wybierane są przez kobiety.

By w pełni zadowolić głód wiedzy polskich miłośników kawy, MK Cafe umieściła na opakowaniach nowych ziarnistych mieszanek propozycje parzenia podstawowych drinków kawowych. Najbardziej wymagający konsumenci znajdą tam zasady parzenia kawy w domowych ekspresach ciśnieniowych – odpowiednią ilość kawy którą trzeba użyć czy idealny czas parzenia.