KontenerArt zaprasza na swojską kuchnię

Naleśniki babci Hali, a może barszcz ukraiński babci Raisy? W KontenerArt w sobotę 19 maja zagości swojska, babcina kuchnia. Każdy może przyjść o 14 i spróbować babcinych przysmaków.

Wszystko z powodu akcji Restaurant Day, którą będziemy świętować 25 maja, a w której weźmie udział kilkadziesiąt poznańskich restauracji oferujących dania włoskie, sushi i kuchnię meksykańską. To dlatego stowarzyszenie Misietupodoba postanowiło zaproponować  też restaurację – ale z daniami takimi, jakie jadło się w domach babć.

Będą więc naleśniki babci Hali w trzech smakach do wyboru: z serem, marmoladą lub ruskim nadzieniem, jaja w sosie musztardowym babci Stefanii, zupa z marchwi babci Anieli, barszcz ukraiński babci Raisy, fasola w pomidorach babci Oli, kotlety z gryki babci Michaliny – i mnóstwo innych przysmaków. Będą też ciasta, równie swojskie jak pozostałe dania, bo zebra i murzynek. A w trakcie jedzenia będzie mozna podziwiać wystawę lamp, które zrobiły – oczywiście babcie, bo któżby inny…?

Wszyscy chętni mogą przyjść do restauracji KontenerArtu – początek o 14.