Choć zwyciężczyni 7. edycji programu z zawodu jest prawniczką, to w kuchni czuje się „jak ryba w wodzie”. Gotowanie to dla niej pasja, którą miała okazję rozwijać u boku mistrzów, w tym także w restauracji Gordona Ramseya.
Poznaniacy i turyści, którzy pojawią się w niedzielę na Starym Rynku będą mogli spróbować dań kuchni afrykańskiej. Sylwia Stachyra i Jakub Reszka dobrze znają się z programu Top Chef, dlatego uczestnicy mogą spodziewać się smacznych efektów tej współpracy.
Skąd pomysł na zaprezentowanie kuchni afrykańskiej? Inspiracją są państwa, do których można polecieć z poznańskiego lotniska Ławica, czyli m.in Maroko, Tunezja, Egipt i Kenia.
Podczas wydarzenia będzie można wspierać Drużynę Szpiku – wszystkie datki zebrane do specjalnych puszek trzymanych przez wolontariuszy przekazane będą na rzecz działalności Fundacji.
Gotowanie na żywo odbywać się będzie na Starym Rynku w niedzielę, 17 czerwca, w godzinach 14:00-17:00.