Po Starym Rynku i Śródce, impreza przenosi się w kolejne miejsce bardzo lubiane i popularne wśród poznaniaków i turystów, czyli teren KontenerArt nad Wartą.
Tym razem, Top Chefowi Jakubowi Reszce w gotowaniu pomagać będzie jedna z najpopularniejszych polskich piosenkarek, Kasia Wilk. Wspólnie przygotowywać będą potrawy z Grecji, do której można polecieć bezpośrednio z lotniska w Poznaniu.
Datki zebrane podczas wydawania potraw, herbat, gadżetów i cukierków przekazane będą na rzecz Drużyny Szpiku. Fundacja będzie miała także swoje stoisko, gdzie będzie można zapoznać się z jej działalnością i dowiedzieć się na czym polega przeszczep, a także jak zostać dawcą szpiku kostnego.
To nie pierwszy raz, gdy Kasia Wilk angażuje się charytatywnie. W niedzielę fani artystki będą mieli okazję nie tylko zobaczyć jak radzi sobie w kuchni, ale także zdobyć autograf i zrobić sobie wspólne zdjęcie.
Początek wydarzenia 10 czerwca o godzinie 15:00 na terenie KontenerArt.