“Gotuj się na nowości” w niedzielę na KontenerArt. Kolejna okazja, by wesprzeć Drużynę Szpiku i spróbować potraw od Top Chefa

Kolejny tydzień i kuchnia kolejnego państwa odkrywana podczas kulinarnej imprezy plenerowej „Gotuj się na nowości”, która w najbliższą niedzielę odbędzie się na terenie KontenerArt. Top Chef Jakub Reszka przygotuje dla gości potrawy z Grecji. Jak zwykle będzie to okazja do wsparcia Drużyny Szpiku.

Będzie to już trzecia odsłona cyklu „Gotuj się na nowości” poznańskiego lotniska Ławica. Tym razem, prezentowane będą przysmaki Grecji, które w kuchni przygotowanej przez Meblobuk, na żywo przyrządzi Top Chef Jakub Reszka. Pomagać mu będzie Kasia Wilk, będąca gościem specjalnym wydarzenia.

Warzywa, owoce i zioła służące do przygotowania dań dostarczone będą z lokalnych poznańskich sklepów zaopatrujących się na Wielkopolskiej Gildii Rolno-Ogrodniczej, co gwarantuje świeżość i wysoką jakość produktów.

Jak zwykle, uczestnicy będą mogli spróbować nowości od Ahmad Tea, czyli herbat mrożonych o różnych smakach, a także cukierków od telewizji East&West. To również okazja do zdobycia gadżetów m.in. lotniska Ławica.

Potrawy, herbaty, gadżety i słodkości będzie można otrzymać za darowiznę na rzecz Drużyny Szpiku. Fundacja będzie miała swoje stoisko, na którym będzie można uzyskać odpowiedzi na pytania dotyczące bycia dawcą szpiku kostnego i samego przeszczepu.

Wydarzenie odbędzie się 10 czerwca, w godzinach 15:00-18:00 na terenie KontenerArt.