Jak wybrać idealny grill? – Przy wyborze grilla trzeba zwrócić uwagę na to, jak często będziemy go używać i gdzie będziemy go używać
Kucharz Mikołaj Rey zdradził kilka pomysłów na to, co można przygotować na grillu. Na stole pojawiły się: szaszłyki z glazurowanej piersi kurczaka, sałata caprese inaczej oraz grillowany tuńczyk z octem balsamicznym.
Poza typowymi mięsnymi potrawami można na nim przygotować słodkie przekąski. Doskonałe są grillowane nektarynki, które idealnie komponują się z musem malinowym i lodami. Jak je przygotować?
Mało kto wie, że zrobienie sosu barbecue to tak naprawdę bułka z masłem! Dzięki temu, że przygotujemy go samodzielnie, doskonale wiemy, co jest w środku i możemy pozbyć się gotowych produktów z lodówki. Zobaczcie przepis, który będzie doskonale pasował do potraw z grilla, pieczonego kurczaka i czego tylko sobie zamarzycie.
Jak zrobić krewetki Kung Pao? Prosty przepis na chiński przysmak. Krewetki maczamy w specjalnie przygotowanym sosie i grillujemy. Do jego przygotowania potrzebne będą: sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, świeży imbir, czosnek, papryka oraz chili. To jedno z prostych i szybkich dań pochodzących z kuchni chińskiej.
Solidna porcja warzyw powinna znajdować się w codziennym menu każdego z nas. Najlepiej spożywać je świeże, ale dla urozmaicenia można je grillować – smakują fantastycznie. Grillowane warzywa można spożywać same, z domową salsą lub podawać jako dodatek do dań mięsnych. Oto przepis na pyszną sałatkę z bakłażanem w roli głównej.
Sezon na grilla w pełni. Jak w prosty sposób przygotować sycące, bezmięsne danie na grilla? Oto przepis na pyszne, grillowane ziemniaki z ziołami.