Pyszny poranek po włosku w ONTV

Rigatoni al gorgonzola con spinaci, carbonara alla Roma, czerwone pesto z suszonymi pomidorami i orzechami piniowymi, a na deser panna cotta z gorącymi malinami – takimi oto przysmakami mogli się delektować widzowie Początka Dnia w ONTV.

Wszystko dlatego, że gośćmi Mateusza Borysa byli mistrzowie kuchni włoskiej z Paderewski Restaurant mieszczącej się przy ulicy Paderewskiego 11: Wiesław Opiela i Eliseo Maiorca. Dwaj mistrzowie kuchni, Polak i Włoch, na oczach widzów przygotowali trzy przepyszne dania i jeden deser, a aromaty unoszące się w studiu sprawiały, że zajęcie się pracą wymagało naprawdę dużego samozaparcia…

Przygotowane danie były wyjątkowe nie tylko dlatego, że były pyszne – wszystkie, z wyjątkiem panna cotty oczywiście – zostały przygotowane ze świeżo zrobionego makaronu. Bo to właśnie jest specjalnością restauracji: makaron wyrabiany na miejscu i nie suszony, ale gotowany oraz serwowany od razu, gdy jest świeży, co sprawia, że przygotowane z niego dania mają naprawdę wyjątkowy smak. Ale tak właśnie robi się prawdziwą włoską kuchnię!

Mistrzowie kuchni ze słonecznej Italii będą gośćmi poranka w każdy wtorek do końca marca. I w każdy wtorek ugotują coś równie pysznego, dzieląc się swoimi sekretami z widzami ONTV. Później wystarczy tylko przepis wypróbować we własnej kuchni, dodać dobre wino – i wyśmienita kolacja we włoskich klimatach gotowa!

Ci zaś, którzy niezbyt dobrze radzą sobie w kuchni, zawsze mogą po prostu przyjść do Paderewski Restaurant, zamówić dobre włoskie wino i słuchając włoskiej muzyki po prostu tego wszystkiego spróbować. A naprawdę warto!